вівторок, 26 квітня 2016 р.

                     «З Богом у серці»

Великий Піст – час заживляння

Та зцілення душевних ран.
Лікарством служить покаяння
Та стриманий у їжі стан.

Боже, благаю, прости
Мої нерозумні діяння,
Дорогу мою освіти
Ранковим промінням світання.

«Піст у твоєму житті» під такою назвою 12 квітня пройшов масовий захід підготовлений працівниками нашої бібліотеки.


"Покаяння двері, відкрий мені Життядавче!" Саме такими словами закликає нас свята Православна Церква до покаяння під час Великого посту. Покаяння це умова і початок правдивого християнського життя.
Піст – справжня школа покаяння, в якій кожна людина з року в рік  повинна вчитись поглиблювати свою віру, переглядати своє життя і, на скільки можливо, його змінювати. Хоча для багатьох з нас піст складається з певної кількості формальних  правил: утримання від їжі, танців, розваг тощо. Але крім цього ми забуваємо що в пості присутнє щось інше, без чого всі ці правила втрачають головну частину свого значення. Це інше найліпше годилося б означити як особливу атмосферу, настрій, тобто стан духу, розуму і серця, який впродовж семи тижнів наповнює все наше життя. 

Мета посту полягає не в тому, щоб примусити нас до формальних зобов'язань, але в тому, аби пом'якшити наше серце, щоби воно стало чутливим до духовної реальності, відчуло досі приховану спрагу спілкування з Богом. Мета посту – звільнення людини від беззаконної тиранії плоті, від підкорення духу тілу і його потребам, що є трагічним наслідком первородного гріха, гріхопадіння людини.

Після закінчення масового заходу присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Христос в моєму житті».




Немає коментарів:

Дописати коментар