суботу, 18 березня 2017 р.

"ВЕЛИКИЙ ПІСТ - СПАСІННЯ ДУШІ"

                                                               "Піст це не новітній винахід, але скарб по батьках.
                                                                Усе, що давнє, гідне похвали.
                                                                Пошануй же стародавність посту!
                                                                Він такий давній, як саме людство"
                                                                               (Святий Василій Великий. Про піст, 1).

Наближається одне з найбільших християнських свят - Великдень. До Великодня віруючі готуються сім тижнів Великого Посту - одного з найсуворіших постів (саме стільки провів в пустелі Ісус Христос до свого розп'яття).  Під час Великого Посту вже традиційними стали  заходи релігієзнавчої тематики в нашій бібліотеці.

І саме  3 березня 2017року  в Інтернет – центрі Микулинецької бібліотеки  була проведена година духовності «Великий піст – спасіння душі.»

    Розпочався наш захід спільною молитвою. А далі 
ведучі заходу розповідали присутнім про значення Великого Посту для кожного християнина. «Великий Піст – це школа покути, в якій можна поглибити свою віру, віддалити себе від злого, стримати від гніву, обмови, переглянути своє життя і, на скільки це можливо, змінитись». Учасники заходу декламували вірші на духовну тематику.Також бібліотекарями була представлена тематична книжкова виставка "Христос в моєму житті"
З хвилюванням та сльозами на очах присутні переглядали фільм  «Хресна дорога».

Розважаючи над стаціями Хресної дороги усі присутні мали нагоду краще зрозуміти, якою великою ціною ми відкуплені від смерті – ціною терпінь сина Божого і Господа нашого Ісуса Христа, який віддав за нас останню краплю своєї крові, щоб ми відчули серцем безмежну любов до нас і милосердя Боже!
 У цей святий час Великого посту кожна віруюча людина складає іспит сумління, критичним оком зазираючи у найглибші закамарки своєї душі. Частіше відкриваймо свої серця для добра, любові, милосердя!

Немає коментарів:

Дописати коментар