суботу, 18 березня 2017 р.

 "Продвижник духу і віри"


«Здаймо собі нині ось тут справу з того, що …відповідальність за майбутнє нашого народу лежить на нас, сучасних і грядущих поколіннях. Оживити давну світлу українську традицію в думанні і діянні! Важке завдання, та Божа Премудрість нехай просвічує нам шлях!..»
З проповіді Блаженнішого Йосифа Сліпого на освяченні собору Святої Софії у Римі, 27 вересня 1969 р.
17 лютого в наші бібліотеці ми провели годину духовності «На службу Богові, Церкві та Народові» з нагоди  125 років від дня народження предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого, видатного українського церковного та громадського діяча, мученика за Христову Віру, борця за людські гідність і права.

Під час проведення години духовності присутні ще і ще раз слухали пророчі напутні слова безцінного «Заповіту патріярха», залишеного нащадкам Й.Сліпим.  Також дуже цікаво було познайомитися із книгою о.Петра Глічука «ПАТРІАРХ ЙОСИФ СЛІПИЙ », яка побачила світ 2013 року. Де висвітлюється весь життєвий шлях Й. Сліпого "через терня випробувань до зірок Небесної слави". В цій невеликій за обсягом книзі авторові вдалося показати шлях хлопчини "української хліборобської віруючиї родини"до вершиниих осягів духовності та культури.
Цього ж дня в Інтернет - центрі нашої бібліотеки демонстрували  фільм "Патріарх"Життя Йосифа Сліпого ", а для молодших користувачів мультфільм "Йосип Слипий".
Життя Патріарха Йосифа – важка й терниста дорога. Однак протягом усього часу випробувань він не зневірився, а постійно молився за своїх духовних дітей і за весь український народ, якому, як пише у своєму заповіті, «старався весь свій вік служити».

Усі ми схиляємося перед постаттю Патріарха Йосифа Сліпого, який є справді прикладом для наслідування. У грудях його билось велике серце, повне любові до Бога і свого народу. Старався любити всіх любов’ю Христа. Відчував потреби ближніх. Жив справжнім, відданим Богові життям. 


Немає коментарів:

Дописати коментар