неділю, 31 січня 2016 р.




             ВОЛІ  НАРОДНОЇ  ДЗВІН                                                                     


                                      

                                                                              Вже стільки минуло літ,
                                                                                                       Коли то сам Вкраїнський цвіт –                                                                                                      Юнацтво з блиском у очах -                                                                                                      Підняв синьо – жовтий стяг.



29 січня в Україні відзначають День пам’яті Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним  із символів боротьби  українського народу за свободу і незалежність.
Їх було триста – студентів та гімназистів. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії.
Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія. З того часу минуло вже 97 років, а події знову відтворюються... Майдан, АТО…В нерівному бою гинуть вже не 300, а тисячі невинних людей…
     І саме напередодні відзначення дня пам’яті героїв Крут в нашій книгозбірні ми провели інтернет – мандрівку «Бій під Крутами», та облаштували книжкову виставку «Від Героїв Крут – до Героїв Небесної Сотні та АТО», яка присвячена тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, присвячена цвіту нашого народу, його славним синам і дочкам, що в розквіті своїх сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас – життя.


Минає рік за роком,Нестанно дні пливуть,І у віки залізним крокомГерої Крут ідуть.




Немає коментарів:

Дописати коментар